perjantai 22. heinäkuuta 2016

Ajattelu ja liikunta

Kovin ulkoa luettu ajattelu voi häiritä liikkumista viedessään osan kapasiteetista, mutta arkijärkinen ajattelu sopii hyvin yhteen liikkumisen kanssa. Arkijärkisträ objektiivista ajattelua voi oppia esim. ajattelukursistani (lyhyt ja helppo)

Helppo ja tehokas objektiivisen ajattelun kurssi http://pikakoulu.blogspot.fi/2011/11/ajattelukurssi.html
(Easy and efficient thinking course http://quickerlearning.blogspot.fi


Lahjat ja taidot kaukaiseen rakkaimpaan haaveammattiin http://nopeaoppisuus.blogspot.fi)


Lähetin tuon kurssin joitakin vuosia sitten Venäjälle mm mediaan. Voiko olla, että venäläisten liikunnalliset lahjat ovat ehtineet parantua paljon? Siitäkö laaja dopingkäry? Heillä kai oli ulkoa luettu tyyli aiemmin. Vai onko niin, että Savossa matkailee enemmän käytännönläheisent yyppisiä venäläisiä?Liikunta on hyväksi elämänviisaudelle, sosiaaliselle silmälle ja näkemykselliselle ajattelulle sekä urautumista irti päästämiselle.

Work efficiency supports more free time http://workandfreetime.blogspot.fi

1. elo 2016  Katselin tässä joku päivä, kun kaksi kai venäläistä poikaa rymisteli rappuja alas aika vauhdikkaasti ja mietin, miten liikunnallisia lahjoja opettaa. Sopisiko siihen tuo sama ajattelukurssini "Tämä on tällainen ja tuo on tuollainen." -havainnonteko: tässä kun rymistelen tällä meiningillä, liikkeideni uoma on tällainen ja variaatiomahdollisuudet tällaisia, ja jos tuon kohdan, vaikkapa käännöksen, menen tarkempaa hienomotoriikalla varovaisemmalla kauniimmin tekevällä mielentilalla, on liikkumiseni silloin tuota meininkiä variaatioineen hienomotoriikkoineen mielentiloineen reaktioineen, yms kokemuksellisella kielellä liikkeen uomat, vireet, tunteet, variaatiot, hyvät ja huonot puolet mahdollisuuksien rajoineen, varomisen tarpeineen, muuntelumahdollisuuksineen

 20. elokuuta 2016  Voiko olla, että venäläisten perinteinen tikku-ukkomallinen liikkumistapa ei olekaan ajattelun koulutuksenmukaisuudesta johtuvaa vaan tapa hahmottaa Venäjän eri osien kulttuurit? Eikö silloin venäläisten liikunnalliset lahjat avaisi se, että teoriaperspektiivin sijasta poimisivat kutakin venäjän maakuntaa mielessään edustamaan jonkun sieltä ja pikemminkin sosiaalisuuden ja sosiaalisen silmän tai arjen taitojen kautta hahmottaisivat nuo eri kulttuurit kuin olisi ryhmä yhdessä liikkumassa eri maakunnista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti