keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Liikuntamahdollisuuksista

Viime vuosina en ole liikkunut, koirien kanssa vain aikalyhyillä kävelyillä käynyt. On olo kuin liikuntaharrastusmahdollisuudet aina kahmittaisiin pois, ja niin kai käy, jos itsellä on jokin onnistunut versio kovin laajalti halutusta asiasta, milloin siitä olisi hyvä laatia helppoa oppimateriaalia koko joukolle, vaikka olisivat aloittelijoitakin. Aiemmin liikunnanharrastusmahdollisuuteni olivat hyvät, joten tässä siitä jotakin:
Harrastin liikuntaa Helsingissä, joka on paikkakunta, jolla olen kasvanut, ja kovin akateemisesti suuntautunut, sivistystä kunnioittava ainakin aika isolta osin. Aluksi en ollut ollenkaan taitava liikunnassa, mutta vuosiuen harrastamiusen myötä opin. Harrastin japanilaisia taistelulajeja ja japanilaiset kai osaavat tuoda elämään liikunnanharrastusmahdollisuuden ainakin nuorille. Japanilaisissa lajeissa on kaunis ideologia, kovin tekemishenkinen ilmapiiri ja vetäjä, joka selittää kaiken ensin mutta kukin tekee itse omalla tavallan ja pitää taukoa, jos on jokin vamma, väsyttää tms. Taistelu-ulottuvuus tuo kanttia henkisessämielessä ja kauniin filosofian noudattaminen hyvässä hengessä tuo luvan harrastaa liikuntaa, aggressiiviseksikin luokiteltua. Liikunta parantaa fyysistä kuntoa, mikä lisää työ- ja opiskelujaksavaisuutta paljon.
Liikunnan kuuluu olla mielitekojen mukaista tyyliin "kipaistaanpas tuonne", hetken mieliteosta syntyvää ja harmitonta niin kuin lämpimikseen liikkumisen kuuluu olla. Liikunta parantaa paljon talven ja etenkin syksyn ja kevään ulkoilun lämpimänä pysymistä.
Liikunta ei sovi yhteen seuranpidon kanssa tai menevät jähmeiksi paikoillaan pysytteleviksi liikkeetja liikunna mieliteko puuttuu, mutta jos seurasi kannattaa liikuntaharrastustasi ja on kenties joskus itsekin harrastanut samantapaista, niin hän voi toivottaa lähtiessäsi treeneihin vaikkapa että "Pidä hauskaa!" ja niin on tavallaan seurallisuus sovitettu yhteen liikunnan harrastamisen kanssa.
Pop ja rock musiikki kai sopii liikunnan vauhdikkuuden kanssa yhteen, siis muussa elämässä kuunneltuna.
Vaatteina pitäisi olla väljät verkkarit tms, ei ihonmyötäiset kuten naisilla usein, sillä kehotuntemukset on voitava erottaa vaatteiden aiheuttamista tuntemuksista.
Liikkuessa ei saisi näytellä yhtään vaan olisi tehtävä kunkin itse, omalla tavallaan, aidosti.
Liikkumisen ei kuulu sattua yhtään, ei edes hetkellisesti, vaan kipu on kehon varoitusmerkki väärästä liikkumisen tavasta. Onnistuessaan liikunta tuo kovin hyvän olon, sekä liikkuessa että jälkeenpäin. Jälkeenäin olisi kiinnitettävä huomiota siihen, että keho palautuu hyvällä tavalla, kuinka kauan se nyt sitten viekään.
Liikuntaan saa kuulemma helpommin mahdollisuuden kuin urheiluksi nimittämäänsä.
Mutten tosiaankaan ole viime vuosina liikkunut melkein yhtään, kun täällä on vaikuttanut olevan olalla vaarallista liikkua ja harrastusryhmät tuovat samanmielisten tuen liikunnalle. Terveiden elämäntapojen kannattajat yleensä arvostavat liikuntaa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti